Skriv ut

Vegansk Mac and Cheese med Cashewost

Bild på Mac and cheese

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Detta recept ger en vegansk version av den klassiska Mac and Cheese, med en krämig och ”ostliknande” sås gjord på cashewnötter och näringsjäst.

Ingredienser

Skala

Cashewnötsås:

  • 1 1/2 kopp råa cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar, eller kokta i 15 minuter)
  • 1 kopp vatten eller osötad växtbaserad mjölk (t.ex. havremjölk)
  • 1/4 kopp näringsjäst
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • Salt och svartpeppar efter smak

Övrigt:

  • 400 g torkad pasta (t.ex. makaroner eller penne)
  • 1/2 tsk rökt paprika pulver (valfritt)
  • Valfria topping som:
  • Ströbröd
  • Hackad persilja
  • Vegansk bacon bitar
  • Rostade grönsaker

Instruktioner

Förbered cashewnötsåsen:

  1. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna (om du blötlagt dem).
  2. Lägg cashewnötterna, vatten/växtbaserad mjölk, näringsjäst, citronsaft, dijonsenap, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en höghastighetsmixer.
  3. Mixa tills såsen är helt slät och krämig. Smaka av och justera kryddningen vid behov.

Koka pastan:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Kombinera och servera:

  1. Häll den krämiga cashewnötsåsen över den kokta pastan i kastrullen.
  2. Rör om tills pastan är helt täckt av såsen.
  3. Värm på svag värme om det behövs.
  4. Blanda i rökt paprikapulver.
  5. Servera omedelbart. Toppa med valfria toppings.

Anteckningar

Tips:

För en rökigare smak, tillsätt lite rökt paprika till cashewnötsåsen.
Om du vill ha en tjockare sås, minska mängden vatten/växtbaserad mjölk.
Grädda mac and cheesen i ugnen med ett ströbröd täcke på toppen i 10 minuter på 200 grader för extra krispighet.
Blanda ner dina favorit grönsaker i mac and cheesen, som broccoli eller ärtor.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x