Skriv ut

Chokladfondant

Chokladfondat

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

En underbart kladdig och lyxig efterrätt!

Ingredienser

Skala
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör och kakao till formarna

Instruktioner

  1. Förbered ugnen: Sätt ugnen på 220°C. Smörj fyra små ugnssäkra formar och pudra med kakao.
  2. Smält chokladen: Smält chokladen och smöret i ett vattenbad eller i mikron på låg effekt. Låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker: Vispa ägg, äggulor och strösocker fluffigt.
  4. Blanda smeten: Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fyll formarna: Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Kanterna ska vara fasta, men mitten ska vara rinnig.

Anteckningar

Servera: Låt fondanterna vila i någon minut innan du stjälper upp dem på tallrikar. Servera med vaniljglass eller färska bär.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x