Skriv ut

Fisksgratäng med Hummerfond och Curry – En Krämig och Ljuvlig Middag

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

En krämig och lyxig laxgratäng där saftig lax kombineras med krispig sparris och delikata räkor. Perfekt för både fest och vardag! Denna gratäng är enkel att tillaga och bjuder på en härlig smakupplevelse. Toppa med färsk persilja och servera med kokt potatis eller en fräsch sallad.

Ingredienser

Skala
  • 4 bitar laxfilé, fryst och tinad
  • 400 g torskfilé, fryst och tinad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g färskost (t ex philadelphia)
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 msk dill
  • ½ msk curry
  • salt
  • peppar
  • 250 körsbärstomater
  • 200 g Skalade räkor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform
  2. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
  3. Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg.
  4. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.

Anteckningar

Serveras med ris

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x