Skriv ut

Fläskfilé i Krämig Senapssås med Bulgur och Broccoli

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

4 från 2 recensioner

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!

Ingredienser

Skala
  • 500 g Fläskfilé
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • dl Grädde
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 msk Dijonsenap
  • 50 g Ost 31%
  • 2 dl Bulgur
  • 250 g Färsk broccoli
  • ½ dl Hackad färsk persilja

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt lök, salt och peppar.
  5. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  6. Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.
  7. Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
  8. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  9. Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja

Näringsinnehåll

1
0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x