Skriv ut

Jordgubbssallad med avokado, fetaost & kanderade pekannötter

Jordgubbssallad

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Fräsch, somrig och med perfekt balans mellan sött, salt och krämigt – denna jordgubbssallad med avokado, fetaost & kanderade pekannötter är en riktig smakfest.

Ingredienser

Skala

Sallad

180 g babyspenat
1 liten rödlök, halverad och tunt skivad
375 g jordgubbar, skivade (ca 15 stora)
2 avokador, kvartade och skivade
120 g fetaost, smulad

Kanderade pekannötter

15 g osaltat smör (ca 1 msk)
3 msk strösocker
2,5 dl pekannötter, grovt hackade

Vallmofrödressing

1 msk finhackad schalottenlök (fransk lök)
2,5 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
1,5 msk majonnäs
1 msk strösocker
1 msk vallmofrön
¾ tsk salt
¼ tsk svartpeppar

Instruktioner

Instruktioner

Dressing:

  1. Lägg alla ingredienser till dressingen i en burk med lock.

  2. Skaka ordentligt och låt stå minst 10 minuter (kan förvaras i kylen i upp till en vecka).

Kanderade pekannötter:

  1. Lägg smör och socker i en non-stick stekpanna på medelhög värme.

  2. När smöret smält, tillsätt nötterna.

  3. Rör om i cirka 5 minuter – sockret blir först sandigt, men smälter sedan till karamell.

  4. När sockret smält helt, låt koka i ytterligare 2 minuter.

  5. Häll ut nötterna på bakplåtspapper och låt svalna. Bryt isär dem när de har kallnat.

Montering av salladen:

  1. Lägg spenat och rödlök i en stor skål. Ringla över ca 3 msk dressing och blanda.

  2. Lägg 1/3 av spenatblandningen i ett serveringsfat eller skål.

  3. Strö över 1/3 av jordgubbarna, avokadon, fetaosten och nötterna. Ringla lite dressing över.

  4. Upprepa med ytterligare 1/3 av ingredienserna två gånger till.

  5. Servera direkt!

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x