Skriv ut

Kålpudding med Potatis, Vitkål och Krämig Sås

kolpudding

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

En hjärtlig och mättande kålpudding, en svensk husmansfavorit. Mjuk, stuvad kål varvas med smakrik färs och gräddas till en gyllene perfektion. Serveras med enkel kokt potatis för en komplett och tillfredsställande måltid.

Ingredienser

Skala
  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Sås

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • maizena till redning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skala och riv löken. Rör ihop färsen med riven lök, ströbröd, vatten, salt och vitpeppar. Platta ut den i en ugnsfast form så att den blir ca 2-3 cm tjock. Laga i ugn i 30 min. När det är 10 min kvar lägger du på den stekta kålen.
  3. Fräs strimlad kål i smör. Häll på vatten, sirap och soja. Låt det puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När det är dags, häll kålen över färsen och laga i ugn 10 min.
  4. Gör såsen. Vispa samman mjölken med fond, peppar, soja och lingonsylt. Red med maizena. När kålpuddingen är klar kan du hälla av spadet från kålpuddingen ner i såsen.
  5. Servera.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x