Köttfärslimpa på nötfärs med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon. Klassisk husmanskost som enkelt tillagas i ugn, perfekt att frysa in i portionsbitar om det blir över!
Total tid:1 hour
Portioner:4 pers 1x
Kategori:Huvudrätt
Cuisine:Skandinavisk
Ingredienser
Skala
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g nötfärs
1 gul lök (finhackad)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Gräddsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
salt och svartpeppar
Till servering
800 g potatis
rårörda lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några min.
Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar till en jämn smet.
Forma smeten till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en brödform.
Tillaga mitt i ugnen ca 45 min, till en innertemp på 70 grader.
Koka potatisen i saltat vatten.
Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet.
Häll i vattnet under omrörning.
Tillsätt grädde, buljongtärning, soja, salt och peppar och sjud 5-10 min.
Servera köttfärslimpan med potatis, sås, lingon och inlagd gurka.