Skriv ut

Köttfärslimpa med Gräddsås och Rårörda Lingon – Klassisk Svensk Husmanskost

Bild på Köttfärslimpa

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Köttfärslimpa på nötfärs med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon. Klassisk husmanskost som enkelt tillagas i ugn, perfekt att frysa in i portionsbitar om det blir över!

Ingredienser

Skala
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Gräddsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 800 g potatis
  • rårörda lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några min.
  3. Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar till en jämn smet.
  4. Forma smeten till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en brödform.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min, till en innertemp på 70 grader.
  6. Koka potatisen i saltat vatten.
  7. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet.
  8. Häll i vattnet under omrörning.
  9. Tillsätt grädde, buljongtärning, soja, salt och peppar och sjud 5-10 min.
  10. Servera köttfärslimpan med potatis, sås, lingon och inlagd gurka.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x