Skriv ut

Kryddiga Räkor med Jalapeno och Citron

Heta räkor

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Vitlöksfrästa räkor med finhackad jalapeno är en snabblagad och smakrik rätt. Saftiga räkor steks i vitlök, smör och olja, kryddas med jalapeno, paprikapulver och chiliflakes, och avrundas med en skvätt citronsaft. Perfekt som aptitretare eller del av en större måltid.

Ingredienser

Skala
  • 250 g ekologiska king prawns
  • 1/2 dl skivad jalapeno (färsk eller inlagd)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorn och jalapeno och hacka dem båda fint. Fräs sedan i oljan och smöret.
  2. Lägg ner räkorna och fräs dem under omrörning i ca fem – sex minuter. Toppa med paprikapulver och chiliflakes.
  3. Pressa sist över citronsaft.
  4. Ringla över (Srirachamajonnäs om den görs)

Anteckningar

Topping (om du vill):

Srirachamajonnäs (finns att köpa färdig men superenkel att göra själv).

Du behöver:

1 ägg
2 dl rapsolja
1 klyfta vitlök
Saft klämd från 1/2 citron (eller lite vitvinsvinäger)
1 msk srirachasås (sambal oelek fungerar också)

Gör så här:

1. Kläck ägget i en hög mixerskål, häll ner 2 dl rapsolja och skala en vitlöksklyfta som du också placerar i mixerskålen.

2. Placera mixerna längst ner i mixerskålen och slå på full effekt. Mixa tills det bildas “majonnäs” – det tar vanligtvis ca 20-30 sekunder.

3. Skvätt ner lite saft från citron och blanda sist ner srirachasås.

4. Låt stå en stund i kylen och dra till sig innan du serverar.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x