Vitlöksfrästa räkor med finhackad jalapeno är en snabblagad och smakrik rätt. Saftiga räkor steks i vitlök, smör och olja, kryddas med jalapeno, paprikapulver och chiliflakes, och avrundas med en skvätt citronsaft. Perfekt som aptitretare eller del av en större måltid.
Topping (om du vill):
Srirachamajonnäs (finns att köpa färdig men superenkel att göra själv).
Du behöver:
1 ägg
2 dl rapsolja
1 klyfta vitlök
Saft klämd från 1/2 citron (eller lite vitvinsvinäger)
1 msk srirachasås (sambal oelek fungerar också)
Gör så här:
1. Kläck ägget i en hög mixerskål, häll ner 2 dl rapsolja och skala en vitlöksklyfta som du också placerar i mixerskålen.
2. Placera mixerna längst ner i mixerskålen och slå på full effekt. Mixa tills det bildas “majonnäs” – det tar vanligtvis ca 20-30 sekunder.
3. Skvätt ner lite saft från citron och blanda sist ner srirachasås.
4. Låt stå en stund i kylen och dra till sig innan du serverar.
Hitta det online: https://recepteria.se/kryddiga-rakor/