En pastarätt som är otroligt lättlagad och gillas av många. Servera gärna med en sallad till. Tagliatelle av fullkorn är ett bra val och blir minst lika gott som med vanlig tagliatelle.
Total tid:15 minutes
Portioner:4 pers 1x
Kategori:Huvudrätt
Cuisine:Italienskt
Ingredienser
Skala
450 g kycklinglårfilé
400 g tagliatelle
180 g soltorkade tomater (I olja)
2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl parmesanost
60 g babyspenat
1 kruka basilika
salt
nymald svartpeppar
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt de soltorkade tomaterna rinna av men spara oljan.
Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja från tomaterna. Bryn kycklingen i stekpannan. Skala och pressa över vitlök när kycklingen fått färg och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt de avrunna soltorkade tomaterna, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Tillsätt grädden och låt sjuda i ca 1 min. Rör ner hälften av parmesanosten.
Häll av pastan, spara ca 1/2 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i såsen och blanda ner pastan. Repa basilikan och blanda ner den i kycklingsåsen. Toppa med timjan eller basilika och servera med resten av parmesanosten.