Skriv ut

Kycklingpasta med Soltorkade Tomater – Lättlagad Pasta med Grädde och Parmesan

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

En pastarätt som är otroligt lättlagad och gillas av många. Servera gärna med en sallad till. Tagliatelle av fullkorn är ett bra val och blir minst lika gott som med vanlig tagliatelle.

Ingredienser

Skala
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 400 g tagliatelle
  • 180 g soltorkade tomater (I olja)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • dl matlagningsgrädde
  • 2 dl parmesanost
  • 60 g babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt de soltorkade tomaterna rinna av men spara oljan.
  2. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja från tomaterna. Bryn kycklingen i stekpannan. Skala och pressa över vitlök när kycklingen fått färg och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt de avrunna soltorkade tomaterna, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Tillsätt grädden och låt sjuda i ca 1 min. Rör ner hälften av parmesanosten.
  4. Häll av pastan, spara ca 1/2 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i såsen och blanda ner pastan. Repa basilikan och blanda ner den i kycklingsåsen. Toppa med timjan eller basilika och servera med resten av parmesanosten.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x