Skriv ut

Lax med Saffransgrädde och Morötter

Saffranslax

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Lax med saffran: En subtil förening av havets sälta och Orientens kryddighet. Laxens lena textur, perfekt tillagad, smälter samman med saffranets aromatiska, lätt jordiga toner. En diskret syrlighet, kanske från ett stänk citron, lyfter smakerna. Rätten förmedlar en känsla av raffinerad enkelhet; en balansakt där saffranets lyx möter laxens robusta elegans.

Ingredienser

Skala
  • 500 g laxfilé
  • 3 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 pkt saffran (25 g)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Häll det över laxen.
  2. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen, salta och peppra. Blanda grädde, rosmarin och saffran.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera gärna med färsk rosmarin

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x