Skriv ut

Marry Me Chicken

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Supergod kyckling är marry me chicken. Du gör den enkelt när kycklingen får koka i en gräddig sås smaksatt av vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Kycklingen serveras gärna med kokt ris och precis vid servering rör du ner strimlad basilika.

Ingredienser

Skala
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
  • 2 msk Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • dl vispgrädde
  • dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
  • 1 kruka basilika

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar och vänd filéerna i mjölet.
  3. Häll av de soltorkade tomaterna.
  4. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
  5. Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Pressa i vitlöken och rör i tomaterna. Låt fräsa 1 minut och tillsätt kryddorna, vatten, smulad buljongtärning, grädde och parmesan. Låt koka upp under omrörning.
  6. Lägg i kycklingen och sjud i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70˚C. Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  7. Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
  8. Servera kycklingen med riset och gärna lite extra riven parmesan.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x