Skriv ut

Nötfärs med Mango och Mynta

Bild på Main Low

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Lime

Ingredienser

Skala
  • 1 st Lime
  • 1 msk Ingefära
  • 1 st Mango
  • 1 st Gurka
  • 3 st Morot
  • 400 g Nötfärs
  • 2 msk Mynta & koriander (hackad)
  • 2 msk Sojasås
  • 4 pts Basmatiris
  • 4 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Röd chili
  • Förbered frukt & grönt
  • 5

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt vitlöksriset sjuda under lock i 10-12 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock tills servering.

Förbered grönsaker

  1. Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers].

Blanda marinad

  1. Blanda chili (stark!), olivolja*, ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] till en marinad.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt

  1. Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x