Skriv ut

Pasta med Räkor och Citronkräm

Bild på Räkor och pasta

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Het krämig räkpasta funkar alla dagar i veckan.

Ingredienser

Skala
  • Papardelle eller valfri pasta
  • 3 st scharlottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor eller 1/2-1st solo-vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 burk handskalade räkor i lag ca 280g avrunna
  • 23 dl pastavatten
  • 1 citron
  • 1 dl riven parmesanost eller annan hårdost
  • 1 näve hackad persilja
  • Flingsalt miniflingor från Falksalt
  • Svartpeppar efter smak
  • 12 tsk Chiliflakes
  • Garnering
  • Riven parmesanost
  • Hackad persilja

Instruktioner

  1. Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet, tänk på att spara lite pastavatten till såsen.
  2. Finhacka lök och vitlök, fräs i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk och glansig.
  3. Salta, peppra och dra på chiliflakes, häll på vinet och låt reducera till ca hälften. Tillsätt grädde och låt puttra i ca 3 minuter, häll på riven ost och pastavatten.
  4. Låt puttra igen tills såsen tjocknat lite, smaka av med citronjuice och salt, tillsätt räkorna. Häll ner pastan i såsen, vänd in pastan ordentligt.
  5. Dra på rikligt med hackad persilja, parmesanost och strö över lite extra flingsalt, servera direkt och njut!

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x