Skriv ut

Pasta med Rostad Tomatsås och Mozzarella

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Tomatsåsen med rostade tomater, lök och vitlök smakar underbart till pasta! Blanda med mozzarella och garnera med färsk basilika.

Ingredienser

Skala
  • 600 g tomater
  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt och svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk orkad salvia

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klyfta tomaterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klyfta löken och skiva vitlöken, lägg på plåten med tomaterna. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 25 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg det rostade i en bunke och mixa slarvigt till en sås. Smaka av med vinäger, honung, salvia och ev mer salt och peppar.
  5. Blanda pastan med tomatsås och mozzarella. Toppa med basilikablad.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x