Tomatsåsen med rostade tomater, lök och vitlök smakar underbart till pasta! Blanda med mozzarella och garnera med färsk basilika.
Total tid:45 minutes
Portioner:2 pers 1x
Kategori:Huvudrätt
Cuisine:Italienskt
Ingredienser
Skala
600 g tomater
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 nypa flingsalt och svartpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 tsk orkad salvia
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Klyfta tomaterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klyfta löken och skiva vitlöken, lägg på plåten med tomaterna. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 25 min.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg det rostade i en bunke och mixa slarvigt till en sås. Smaka av med vinäger, honung, salvia och ev mer salt och peppar.
Blanda pastan med tomatsås och mozzarella. Toppa med basilikablad.