Krämig Färslåda i Ugn – Lättlagad Pastagratäng med Köttfärs och Mango Chutney
5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna
Inga recensioner
Lättlagad pastagratäng med kryddig köttfärsröra och krämig ostsås. Mango chutney sätter god smak. Hela middagen i en och samma form!
- Total tid: 30 minutes
- Portioner: 4 Pers 1x
- Kategori: Huvudrätt
- Cuisine: Svensk
- 4 port kokt pasta, tex penne
- 400 g köttfärs
- smör till stekning
- salt och peppar
- 1 liten purjolök
- 400 g krossade tomater
- 1 klyfta finriven vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk mexican spice mix eller het tacokrydda
- 2 msk het mango chutney
- Sås
- 5 dl crème fraiche
- 150 g riven ost (31%)
- 1 dl hackad persilja
- Topping
- 50 g riven ost (31%)
- 2 skivade små tomater
- 1.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- 2.
- Stek färsen grynig i smör, salta och peppra. Tillsätt skivad purjolök, fräs samman i någon min.
- 3.
- Tillsätt krossade tomater, vitlök, kryddor och mango chutney. Låt puttra ett par min.
- 4.
- Blanda crème fraiche med ost, smaka av med salt och peppar. Rör ner persilja.
- 5.
- Fördela hälften av ostsåsen i botten på en ugnsform, sedan pasta, resterande sås och sist färssåsen. Strö över riven ost och lägg på skivad tomat.
- 6.
- Gratinera i 225°, ca 15 min. Servera med en sallad.