Denna snabbvariant på Orange chicken kommer inte göra någon besviken. Krispigt, kladdigt och smakrikt i en och samma tugga.
Total tid:30 minutes
Portioner:4 pers 1x
Kategori:Huvudrätt
Cuisine:Kinesiskt
Ingredienser
Skala
2 msk Japansk soja
½ dl Vatten
2 Klyfta Vitlök
1 msk Honung Flytande
2 msk Rapsolja
1 dl Majsstärkelse
2 tsk Paprikakrydda
1 msk Risvinäger
1 msk Färsk ingefära
2 dl Hoisinsås
3 st Apelsin
600 g Kycklingfile
Instruktioner
Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Vispa samman ingefära, vitlök, hoi sin sås, risvinäger, apelsinsaft, soja, honung, paprikakrydda, vatten och 1 msk majsstärklese i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda på svag värme medan du gör kycklingen.
Kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i resten av majsstärkelsen.
Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i omgångar så att de blir ordentligt krispiga och genomstekta.
Torka ur pannan och tillsätt lite ny rapsolja. Lägg tillbaka all kyckling i pannan när den är varm och slå över såsen. Låt såsen koka in hastigt.