Skriv ut

Orange Chicken

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Denna snabbvariant på Orange chicken kommer inte göra någon besviken. Krispigt, kladdigt och smakrikt i en och samma tugga.

Ingredienser

Skala
  • 2 msk Japansk soja
  • ½ dl Vatten
  • 2 Klyfta Vitlök
  • 1 msk Honung Flytande
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 dl Majsstärkelse
  • 2 tsk Paprikakrydda
  • 1 msk Risvinäger
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 2 dl Hoisinsås
  • 3 st Apelsin
  • 600 g Kycklingfile

Instruktioner

  1. Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Vispa samman ingefära, vitlök, hoi sin sås, risvinäger, apelsinsaft, soja, honung, paprikakrydda, vatten och 1 msk majsstärklese i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda på svag värme medan du gör kycklingen.
  2. Kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i resten av majsstärkelsen.
  3. Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i omgångar så att de blir ordentligt krispiga och genomstekta.
  4. Torka ur pannan och tillsätt lite ny rapsolja. Lägg tillbaka all kyckling i pannan när den är varm och slå över såsen. Låt såsen koka in hastigt.
  5. Servera gärna tillsammans med nykokt jasminris.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x