Skriv ut

Krämig sparrispasta med citron och pinjenötter

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Lättlagad pasta med sparris och pinjenötter som passar perfekt både till lunch och middag.

Ingredienser

Skala
  • 1 dl Vatten
  • 3 krm Salt
  • 1 msk Olivolja
  • 1 krm Svartpeppar
  • ½ tsk Chiliflakes
  • 400 g Spagetti
  • 4 msk Citronsaft
  • 100 g Parmesanost
  • 50 g Pinjenötter
  • 500 g Sparris Färsk

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela sparrisen i tre delar. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparris och pinjenötter med chiliflakes.
  4. Tillsätt 1 dl kokande pastavatten till sparrisen och låt det koka in.
  5. Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till sparrisen. Vänd ner riven ost och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strö över lite extra chiliflakes och ringla över några droppar olja.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x