Krämig sparrispasta med citron och pinjenötter
5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna
Inga recensioner
Lättlagad pasta med sparris och pinjenötter som passar perfekt både till lunch och middag.
- Total tid: 20 minutes
- Portioner: 4 pers 1x
- Kategori: Huvudrätt, Lunch
- Cuisine: Italienskt
- 1 dl Vatten
- 3 krm Salt
- 1 msk Olivolja
- 1 krm Svartpeppar
- ½ tsk Chiliflakes
- 400 g Spagetti
- 4 msk Citronsaft
- 100 g Parmesanost
- 50 g Pinjenötter
- 500 g Sparris Färsk
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Dela sparrisen i tre delar. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparris och pinjenötter med chiliflakes.
- Tillsätt 1 dl kokande pastavatten till sparrisen och låt det koka in.
- Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till sparrisen. Vänd ner riven ost och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strö över lite extra chiliflakes och ringla över några droppar olja.