Skriv ut

TonfiskToast med Sriracha och Japansk Sallad

Spicytuna

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

En brinnande kärleksaffär mellan tonfisk och hetta! Tänk dig en krämig tonfiskröra, dansande med eldig sriracha, som smälter samman under ett täcke av smältande ost. Varje tugga är en explosion av smaker – den salta tonfisken, den kittlande hettan, och den tröstande osten. Spicy tuna melt är inte bara en macka, det är en sensation!

Ingredienser

Skala
  • 2 burkar tonfisk (filébitar i vatten (sammanlagt 300 g avrunnen vikt))
  • 1 dl majonnäs (
  • japansk (så kallad kewpie))
  • 4 salladslökar (finskurna)
  • 4 tsk japansk soja
  • 2 msk srirachasås (eller mer, beroende på hur hett du gillar)
  • 24 skivor mellanlagrad ost
  • 8 skivor osötat vitt bröd (levain eller formfranska)
  • smör att steka i
  • Sallad:
  • 100 g babyspenat
  • 2 salladslökar (finskurna)
  • 1/2 gurka (tärnad)
  • 250 g cocktailtomater (halverade)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön (rostade)

Instruktioner

  1. Pressa ut så mycket vatten som möjligt ur tonfisken och blanda med majonnäs, salladslök, soja och sriracha.
  2. Lägg 3 skivor ost på hälften av brödskivorna, på med tonfiskröran och sedan ytterligare ett lager ost så att det täcker. Toppa med en brödskiva på varje.
  3. Stek i generöst med smör tills brödet är gyllene på båda sidor och osten har smält. Dela dina frasiga mackor på diagonalen.
  4. Lägg alla grönsaker till salladen i en skål. Ringla på sojan och sesamoljan och vänd runt. Strö på sesamfrön och fördela på tallrikar. Toppa salladen med spicy tuna melt och servera genast!

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x