Skriv ut

Sticky Pork med Honung och Ingefära

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Strimlat stekt fläskkött som blandas med en sås av ingefära, vitlök, och ostronsås. Perfekt vardag som helg och gör succé hos både stora och små.

Ingredienser

Skala
  • 500 g strimlat fläskkött
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 dl neutral olja
  • 30 g färsk ingefära (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finrivna)
  • 1 dl ostronsås
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk chiliflakes

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda köttet med majsstärkelse så att det blir helt täckt. Skaka gärna av överflödig majsstärkelse. Hetta upp olja i en stekpanna (gärna en nonstick-panna) och stek köttet krispigt. Lyft köttet ur pannan.
  3. Stek ingefära och vitlök på låg värme i några minuter i samma panna. (Se upp så att vitlöken inte bränns.)
  4. Häll ner ostronsås, honung, soja, vinäger och chiliflakes i pannan. Låt såsen koka ihop till lite tjockare konsistens på låg värme (annars bränner den lätt fast). Tillsätt köttet och blanda runt så att alla köttbitar täcks av sås.

Anteckningar

Toppa med sesamfrön och salladslök och servera med ris.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x