Letar du efter det perfekta tilltugget till nyår, midsommar eller en lyxig fredagskväll? Då är Västerbottenostsnittar med löjromstopping ett givet val. Den krispiga filodegen i kombination med krämig ostfyllning och lyxig löjrom på toppen gör dessa snittar till en riktig showstopper. Enkelt att förbereda – och garanterat uppskattat av gästerna.
1 förpackning filodeg
1 st bakplåtspapper
25 g smör, smält
1 krmsvartpeppar
1 dl crème fraîche
150 g riven västerbottensost
Topping
1/2 ströd lök
1 dl crème fraîche
80 g löjrom
1/4 kruka dill
Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.
Skala och finhacka rödlök. Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.
Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.