Skriv ut

Västerbottenostsnittar med löjromstopping

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Letar du efter det perfekta tilltugget till nyår, midsommar eller en lyxig fredagskväll? Då är Västerbottenostsnittar med löjromstopping ett givet val. Den krispiga filodegen i kombination med krämig ostfyllning och lyxig löjrom på toppen gör dessa snittar till en riktig showstopper. Enkelt att förbereda – och garanterat uppskattat av gästerna.

Ingredienser

Skala

1 förpackning filodeg
1 st bakplåtspapper
25 g smör, smält
1 krmsvartpeppar
1 dl crème fraîche
150 g riven västerbottensost

Topping
1/2 ströd lök
1 dl crème fraîche
80 g löjrom
1/4 kruka dill

Instruktioner

Värm ugnen till 210 grader.
Pizza:
Lägg 4 filodegsark på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smält smör mellan varje ark.

Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.

Topping:

Skala och finhacka rödlök. Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.
Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.

 

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x