Skriv ut

Vegansk Tomat- och Purjolökspaj – Krämig Paj med Soltorkade Tomater och Vegansk Ost

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.

Ingredienser

Skala
  • PAJDEG
  • 125 g margarin
  • 3 dl dinkelmjöl eller vetemjöl (siktat )
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • FYLLNING
  • 1 Purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk orkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
  • 150 g riven vegansk ost
  • 250 g körsbärstomater

Instruktioner

  1. Pajdeg: Skär margarinet i bitar. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller blanda för hand. Tillsätt vattnet och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 6 bitar). Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Fyllning: Skölj, ansa och skär purjolöken längsmed. Skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  6. Fräs purjolök och paprika i olja ca 5 minuter, tills löken mjuknar. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
  7. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter, till en tjock stuvning.
  8. Häll av de soltorkade tomaterna. Ta av stuvningen från värmen och tillsätt tomaterna och osten.
  9. Skär körsbärstomaterna i halvor.
  10. Fördela röran i pajskalet. Lägg på körsbärstomaterna.
  11. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt pajen stå minst 1 timme före servering. Servera gärna med en sallad.

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x