Skriv ut

Vegetarisk Ramen med Pak Choi och Sesampasta

Nudlar

5 Stjärnor 4 Stjärnor 3 Stjärnor 2 Stjärnor 1 Stjärna

Inga recensioner

Vegetarisk tantanmen ramen är en smakupplevelse som känns både tröstande och spännande på samma gång. Tänk dig en varm, krämig buljong som omfamnar din tunga med en nötaktig sötma från sesam, följt av en mjuk hetta från chili som kittlar behagligt.

Ingredienser

Skala
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 1 msk Risvinäger
  • 2 klyfta Vitlök Vanlig
  • 5 dl Vatten
  • 5 dl Havredryck Naturell
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 3 msk Japansk soja
  • 1 krm Salt
  • 0,5 st Chilipeppar Röd
  • 3 msk Sesampasta
  • 2 tsk Strösocker
  • Topping
  • 400 g Äggnudlar
  • 60 g Salladslök
  • 4 st Ägg
  • 300 g Pak choi
  • Färs
  • 300 g Vegetarisk Färs
  • 1 krm Salt
  • 1 msk Rapsolja

Instruktioner

Buljong

  1. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min.
  3. Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.

Färs

  1. Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning.
  2. Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.

Topping

  1. Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.
  3. Strimla salladslöken och en halv pak choi.
  4. Buljong: Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.

Anteckningar

Montering: Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela

Näringsinnehåll

0
Vi skulle gärna vilja höra dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x