Den här rostade potatisrätten med paprika, vitlök och svamp är en perfekt blandning av krispigt, mjukt och smakrikt. När potatisen får rosta i ugnen tillsammans med paprikorna och vitlöken, utvecklas en underbar smak som gör sig utmärkt som både huvudrätt och tillbehör. Tillsätt svamp och tomater för en extra umami-kick, och toppa med färsk persilja och vegansk aioli för den perfekta avslutningen

Rostad Potatis med Paprika och Skogschampinjoner
Inspirationen till den här rätten kommer från härliga spanska potatisrätter som patatas bravas, tortilla och vitlökschampinioner.
Ingredienser
- 800 g mjölig potatis
- 2 röda paprikor
- 6 vitlöksklyftor med skal och lätt krossade
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk paprikapulver
- 1/4 tsk cayenne
- 1 msk torkad rosmarin
- Salt
- 200 g skogschampinjoner
- 500 g körsbärstomater
- 1 stor näve persilja finhackad
- Vegansk aioli
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C varmluft.
- Dela potatisarna i stora klyftor eller bitar, hacka paprikan i liknande storlek och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna.
- Ringla över rikligt med olja, kryddor och salt och vänd runt så allt är täckt.
- Låt rosta i ugnen i ca 25 minuter.
- Lägg sedan på svampen och tomaterna.
- Vänd runt i oljan och kryddorna och sätt tillbaks i ugnen i ca 25 minuter till eller tills potatisen är färdig och grönsakerna börjar se brända ut mot ändarna.
- Ta ut från ugnen och strössla ut per
Anteckning
Servera med en sallad på sidan.