Rostad Potatis med Paprika och Skogschampinjoner – En enkel och smakrik rätt

132677 091352 potetfat spansk 800x800 1

Den här rostade potatisrätten med paprika, vitlök och svamp är en perfekt blandning av krispigt, mjukt och smakrikt. När potatisen får rosta i ugnen tillsammans med paprikorna och vitlöken, utvecklas en underbar smak som gör sig utmärkt som både huvudrätt och tillbehör. Tillsätt svamp och tomater för en extra umami-kick, och toppa med färsk persilja och vegansk aioli för den perfekta avslutningen

132677 091352 potetfat spansk 800x800 1

Rostad Potatis med Paprika och Skogschampinjoner

Inspirationen till den här rätten kommer från härliga spanska potatisrätter som patatas bravas, tortilla och vitlökschampinioner.
Total tid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Medelhavskost
Portioner 4 pers
Kalorier 450 kcal

Ingredienser
  

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 röda paprikor
  • 6 vitlöksklyftor med skal och lätt krossade
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/4 tsk cayenne
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Salt
  • 200 g skogschampinjoner
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 stor näve persilja finhackad
  • Vegansk aioli

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C varmluft.
  • Dela potatisarna i stora klyftor eller bitar, hacka paprikan i liknande storlek och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna.
  • Ringla över rikligt med olja, kryddor och salt och vänd runt så allt är täckt.
  • Låt rosta i ugnen i ca 25 minuter.
  • Lägg sedan på svampen och tomaterna.
  • Vänd runt i oljan och kryddorna och sätt tillbaks i ugnen i ca 25 minuter till eller tills potatisen är färdig och grönsakerna börjar se brända ut mot ändarna.
  • Ta ut från ugnen och strössla ut per

Anteckning

Servera med en sallad på sidan.
Keyword Vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating