Bang bang-kyckling: en symfoni av smaker där mör kyckling möter en pikant, lätt söt sås med tydliga asiatiska undertoner. Texturen är oemotståndlig – den saftiga kycklingen mot det krispiga salladsbladet skapar en dynamisk upplevelse. En rätt som lekfullt balanserar sötma, hetta och syrlighet. Ett oväntat men angenämt möte mellan traditionell asiatisk matlagning och modern street food.
Lägg kyckling och smulad buljong i en kastrull och häll på vatten. Koka tills kycklingen är genomkokt, ca 15 min (spara lite av buljongen till såsen).
Ta upp kycklingen och låt svalna. Banka på kycklingen med t ex en kavel och dela den sen till tunna strimlor. Skär gurkan i tunna stavar och lägg över kyckling och gurka i portionsskål
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen och gurkan.
Rosta sichuanpepparn i en het panna i någon minut (se till så att det inte bränns) och mortla till ett fint pulver. Plocka gärna bort de hårda fröna, som inte är så angenäma att tugga på.
Toppa kycklingen med salladslök, sichuanpeppar och sesamfrön. Servera med ris (eller nudlar).