Bechamelsås (Vit sås)
Enkel och krämig bechamelsås – perfekt som bas i lasagne, gratänger eller till grönsaker. Lätt att göra, god till allt!
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 5 dl
Kalorier 162 kcal
- 5 dl mjölk 3%
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svart- eller vitpeppar
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ner mjölet och låt det fräsa i 1–2 minuter för att bli en slät redning (utan att brännas).
Häll i mjölken lite i taget under vispning för att undvika klumpar.
Låt såsen koka upp och småkoka i ca 5–10 minuter tills den tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
Red eventuell sås om den inte är tillräckligt tjock genom att koka längre eller tillsätta lite extra mjöl.