Go Back Email Link

Bechamelsås (Vit sås)

Enkel och krämig bechamelsås – perfekt som bas i lasagne, gratänger eller till grönsaker. Lätt att göra, god till allt!
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 5 dl
Kalorier 162 kcal

Ingredienser
  

  • 5 dl mjölk 3%
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

Instruktioner
 

  • Vispa ner mjölet och låt det fräsa i 1–2 minuter för att bli en slät redning (utan att brännas).
  • Häll i mjölken lite i taget under vispning för att undvika klumpar.
  • Låt såsen koka upp och småkoka i ca 5–10 minuter tills den tjocknar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Red eventuell sås om den inte är tillräckligt tjock genom att koka längre eller tillsätta lite extra mjöl.
Keyword Såser