Go Back Email Link
Bibimbap

Bibimbap med Koreanskt Fläsk

Laga en snabb och enkel koreansk bibimbap med fläsk, ris och fräscha grönsaker. Perfekt balans av smaker och texturer – toppad med ett stekt ägg och chilisås för extra hetta!
Total tid 1 timme 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Korean
Portioner 4 pers
Kalorier 855 kcal

Ingredienser
  

  • 2 tsk j jordnötsolja
  • 1 stor morot skalad, skuren i tändsticksstora bitar
  • 1 knippe spenat
  • 500 g Coles Grill Koreanska Fläskkotletter eller liknande, tunt skivade
  • 450 g Brunt Ris
  • Olivolja
  • 4 st Ägg
  • 1 dl 55g böngroddar, ansade
  • 1 gurka halverad, fröna borttagna, tunt skivad
  • Rostade sesamfrön till servering
  • Chilisås till servering

Instruktioner
 

  • Värm en wok över medelhög värme.
  • Hetta upp hälften av jordnötsoljan i woken, tillsätt sedan moroten och woka i 1-2 minuter.
  • Överför till en tallrik.
  • Tillsätt spenaten och woka i 1 minut.
  • Överför till en tallrik.
  • Hetta upp resterande olja i woken.
  • Tillaga fläskkotletterna, i omgångar, i 2-3 minuter eller tills de är brynta och precis genomstekta.
  • Överför till en tallrik.
  • Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Spraya en stekpanna lätt med olivoljespray.
  • Placera över medelvärme.
  • Stek äggen i 3-4 minuter för lösa gulor eller tills de är tillagade efter önskemål.
  • Fördela riset i serveringsskålar.
  • Toppa med morot, spenat, böngroddar, gurka och fläsk.
  • Toppa med stekt ägg och sesamfrön.
  • Servera med chilisås.
Keyword Kött