Dragonkyckling:
Laga en smakfull dragonkyckling med saftig kycklingfilé, krämig gräddsås, färsk dragon och soltorkade tomater. Perfekt för en smakrik middag som hela familjen kommer att älska!
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 567 kcal
- 1/2 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 citron
- 0,5 dl färsk dragon (eller 2–3 msk torkad dragon)
- 1/2 röd chilifrukt
- 5 bitar soltorkade tomater i olja
- 10 cm purjolök
- 3 –4 dl grädde
Tillbehör:
- 4 dl jasminris
- sallad tomat, gurka
kär varje kycklingfilé till mellanstora bitar, cirka 5-6 bitar per filé. Hetta upp smör i en stekpanna och ha ner kycklingen. Stek så den får yta runt om. Stekt hellre kycklingen i omgångar än allt på en gång om det inte får plats.
Hacka gul lök och grovhacka vitlök och ha ner i pannan med kycklingen. Låt löken mjukna och pressa sedan över saften från en halv citron.
Strö över hackad, färsk dragon och chili samt strimlade soltorkade tomater. Häll gärna också i en matsked av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i – då blir det god smak. Strimla purjolöken och ha i och låt allt puttra några minuter. Slå sedan på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris samt en enkel sallad.