Färsbiffar med rostade rotfrukter
Smakrika färsbiffar med rostade rotfrukter, perfekt för en hälsosam middag. Serveras med en fräsch yoghurtsås eller tzatziki!
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Huvudrätt, Lunch
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 550 kcal
- 400 g köttfärs eller vegofärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk lökpulver
- Salt & peppar
- 2 potatisar
- 1 morot
- 1 palsternacka
- 2 msk olivolja
Blanda köttfärsen eller vegofärsen med ägg, ströbröd, lökpulver, salt och peppar. Forma blandningen till biffar.
Stek biffarna i olivolja i ca 5 minuter per sida tills de är genomstekta.
Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen på 200°C i ca 25 minuter.
Servera färsbiffarna med de rostade rotfrukterna och en yoghurtsås eller tzatziki.