Go Back Email Link

Färsbiffar med rostade rotfrukter

Smakrika färsbiffar med rostade rotfrukter, perfekt för en hälsosam middag. Serveras med en fräsch yoghurtsås eller tzatziki!
Total tid 35 minuter
Måltid Huvudrätt, Lunch
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 550 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g köttfärs eller vegofärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt & peppar
  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 2 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Blanda köttfärsen eller vegofärsen med ägg, ströbröd, lökpulver, salt och peppar. Forma blandningen till biffar.
  • Stek biffarna i olivolja i ca 5 minuter per sida tills de är genomstekta.
  • Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen på 200°C i ca 25 minuter.
  • Servera färsbiffarna med de rostade rotfrukterna och en yoghurtsås eller tzatziki.
Keyword Kött