Fläskfilé i Krämig Senapssås med Bulgur och Broccoli
Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt, Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 600 kcal
- 500 g Fläskfilé
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- ½ tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 2½ dl Grädde
- 1 dl Torrt vitt vin
- 1 msk Vetemjöl
- 2 msk Kalvfond
- 1 msk Dijonsenap
- 50 g Ost 31%
- 2 dl Bulgur
- 250 g Färsk broccoli
- ½ dl Hackad färsk persilja
Skär köttet i skivor.
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
Tillsätt lök, salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.
Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja