Go Back Email Link

Fläskfilé i Krämig Senapssås med Bulgur och Broccoli

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!
4 av 1 röst
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt, Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 600 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g Fläskfilé
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • dl Grädde
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 msk Dijonsenap
  • 50 g Ost 31%
  • 2 dl Bulgur
  • 250 g Färsk broccoli
  • ½ dl Hackad färsk persilja

Instruktioner
 

  • Skär köttet i skivor.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  • Tillsätt lök, salt och peppar.
  • Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.
  • Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja
Keyword Kött