Flygande jakob
Flygande Jakob – en krämig 70-talsklassiker med kyckling, banan, jordnötter och bacon. Enkelt, galet gott och perfekt för vardagen!
Total tid 1 timme t 20 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 790 kcal
- 600 g kycklingfilé eller 1 grillad kyckling
- 2 dl vispgrädde kan bytas mot matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås typ Heinz
- 2 bananer
- 140 g bacon 1 paket
- ½ –1 dl salta jordnötter
- Salt och svartpeppar
- Servera med: kokt ris ca 3 dl okokt = 6 dl kokt
Sätt ugnen på 225 °C.
Tillaga kycklingen:
– Använd färdiggrillad kyckling och dra isär i bitar, eller stek kycklingfilé i bitar tills genomstekt. Salta och peppra.
Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Skiva bananerna och lägg i en ugnsform tillsammans med kycklingen.
Blanda grädden med chilisåsen och häll över kyckling och bananer.
Toppa med bacon och jordnötter.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15–20 minuter tills gratängen bubblar och får lite färg.
Servera med nykokt ris och gärna en fräsch grönsallad vid sidan av.