Go Back Email Link

Flygande jakob

Flygande Jakob – en krämig 70-talsklassiker med kyckling, banan, jordnötter och bacon. Enkelt, galet gott och perfekt för vardagen!
Total tid 1 timme 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 790 kcal

Ingredienser
  

  • 600 g kycklingfilé eller 1 grillad kyckling
  • 2 dl vispgrädde kan bytas mot matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås typ Heinz
  • 2 bananer
  • 140 g bacon 1 paket
  • ½ –1 dl salta jordnötter
  • Salt och svartpeppar
  • Servera med: kokt ris ca 3 dl okokt = 6 dl kokt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Tillaga kycklingen:
  • – Använd färdiggrillad kyckling och dra isär i bitar, eller stek kycklingfilé i bitar tills genomstekt. Salta och peppra.
  • Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
  • Skiva bananerna och lägg i en ugnsform tillsammans med kycklingen.
  • Blanda grädden med chilisåsen och häll över kyckling och bananer.
  • Toppa med bacon och jordnötter.
  • Gratinera mitt i ugnen i ca 15–20 minuter tills gratängen bubblar och får lite färg.
  • Servera med nykokt ris och gärna en fräsch grönsallad vid sidan av.
Keyword Fågel