Gräddsås
Krämig gräddsås med buljong, grädde och soja – en klassisk sås som lyfter köttbullar, biff och stek. Enkel att laga, svår att vara utan!
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 245 kcal
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk kinesisk soja
- salt och svartpeppar
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ner mjölet i smöret och låt det fräsa i ca 1 minut – detta är din bottenredning.
Tillsätt vatten och grädde lite i taget under konstant vispning så det inte klumpar sig.
Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp.
Tillsätt sojan och smaka av med salt och peppar.
Låt såsen småkoka i 5–10 minuter tills den tjocknat och smakerna gått ihop.