Go Back Email Link
Gräddsås

Gräddsås

Krämig gräddsås med buljong, grädde och soja – en klassisk sås som lyfter köttbullar, biff och stek. Enkel att laga, svår att vara utan!
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 245 kcal

Ingredienser
  

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  • Vispa ner mjölet i smöret och låt det fräsa i ca 1 minut – detta är din bottenredning.
  • Tillsätt vatten och grädde lite i taget under konstant vispning så det inte klumpar sig.
  • Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp.
  • Tillsätt sojan och smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen småkoka i 5–10 minuter tills den tjocknat och smakerna gått ihop.
Keyword Såser