Inlagd Sill med Rödlök och Morot
Gör din egen inlagda sill med rödlök, morot och kryddor i en smakrik ättikslag. Perfekt till påsk, midsommar och jul! Enkelt och gott recept.
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 8 pers
Kalorier 150 kcal
- 2 rödlökar
- 1 morot
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 15 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 förp inläggningssill à 240 g
Skala lök och morot. Skär lök och morot i tunna skivor. Koka upp övriga ingredienser till ättikslagen. Låt svalna.
Skölj sillen och skär i bitar. Varva med grönsakerna i en väl rengjord burk med lock. Häll på den kalla lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.