Go Back Email Link
Inlaggdsill

Inlagd Sill med Rödlök och Morot

Gör din egen inlagda sill med rödlök, morot och kryddor i en smakrik ättikslag. Perfekt till påsk, midsommar och jul! Enkelt och gott recept.
Total tid 1 timme
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 8 pers
Kalorier 150 kcal

Ingredienser
  

  • 2 rödlökar
  • 1 morot
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 förp inläggningssill à 240 g

Instruktioner
 

  • Skala lök och morot. Skär lök och morot i tunna skivor. Koka upp övriga ingredienser till ättikslagen. Låt svalna.
  • Skölj sillen och skär i bitar. Varva med grönsakerna i en väl rengjord burk med lock. Häll på den kalla lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.
Keyword Fisk