Marry Me Chicken
Supergod kyckling är marry me chicken. Du gör den enkelt när kycklingen får koka i en gräddig sås smaksatt av vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Kycklingen serveras gärna med kokt ris och precis vid servering rör du ner strimlad basilika.
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 pers
Kalorier 830 kcal
- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
- salt
- peppar
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
- 2 msk Olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm chiliflakes
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2½ dl vatten
- 1/2 kycklingbuljongtärning
- 2½ dl vispgrädde
- 1½ dl riven parmesan + ev extra till servering
- 1 kruka basilika
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Krydda kycklingen med salt och peppar och vänd filéerna i mjölet.
Häll av de soltorkade tomaterna.
Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Pressa i vitlöken och rör i tomaterna. Låt fräsa 1 minut och tillsätt kryddorna, vatten, smulad buljongtärning, grädde och parmesan. Låt koka upp under omrörning.
Lägg i kycklingen och sjud i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70˚C. Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
Servera kycklingen med riset och gärna lite extra riven parmesan.