Nässelsoppa med Ägg och Crème Fraîche
Laga en näringsrik och smakrik nässelsoppa – en riktig vårklassiker fylld med vitaminer och mineraler. Servera med crème fraîche, ägg och gräslök!
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Förrätt, Huvudrätt, Lunch
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 250 kcal
- 2 l nyplockade späda nässlor
- 2 st schalottenlök
- 25 g smör
- 3 msk bovetemjöl
- 2 st hönsbuljong tärningar
- 9 dl vatten ca
- 2 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- salt
- svartpeppar
- 1 msk torr sherry
Tillbehör
- 2 msk hackad gräslök
- 4 st ägg
- 1 dl crème fraîche
Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar. (Använd med fördel plasthanskar)
Fräs smör, lök och nässlor. Smula ner buljongtärningen och skikta mjöl över nässlorna och löken, späd sedan med vin & vattnet.
Låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden.
Smaka av soppan med salt & peppar och lite vermouth alt torr sherry.
Servera med en klick crème fraîche, ett posterat ägg eller en ägghalva och strö över lite gräslök. En brödbit passar även bra till.