Go Back Email Link
Nässelsoppa

Nässelsoppa med Ägg och Crème Fraîche

Laga en näringsrik och smakrik nässelsoppa – en riktig vårklassiker fylld med vitaminer och mineraler. Servera med crème fraîche, ägg och gräslök!
Total tid 30 minuter
Måltid Förrätt, Huvudrätt, Lunch
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers
Kalorier 250 kcal

Ingredienser
  

  • 2 l nyplockade späda nässlor
  • 2 st schalottenlök
  • 25 g smör
  • 3 msk bovetemjöl
  • 2 st hönsbuljong tärningar
  • 9 dl vatten ca
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk torr sherry

Tillbehör

  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 st ägg
  • 1 dl crème fraîche

Instruktioner
 

  • Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar. (Använd med fördel plasthanskar)
  • Fräs smör, lök och nässlor. Smula ner buljongtärningen och skikta mjöl över nässlorna och löken, späd sedan med vin & vattnet.
  • Låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden.
  • Smaka av soppan med salt & peppar och lite vermouth alt torr sherry.
  • Servera med en klick crème fraîche, ett posterat ägg eller en ägghalva och strö över lite gräslök. En brödbit passar även bra till.
Keyword Vegetarisk