Go Back Email Link
Bruschetta pasta sallad

Pasta med Bruschetta och Dressing

En fräsch och smakrik pastasallad med tomater, basilika och balsamvinäger. Perfekt för sommarens måltider!
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Huvudrätt, Lunch, Sallad
Kök Italienskt
Portioner 6 pers
Kalorier 450 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g pasta penne eller annan kort pasta
  • Bruschetta:
  • 1 kg tomater hackade i 1,25 cm bitar (behåll all saft)
  • 1/2 tsk matlagningssalt
  • 3/4 dl basilika blad finhackade
  • 1/2 dl fint riven parmesan ta bort om vegetariansk
  • Dressing:
  • 1,2 dl extra jungfruolivolja
  • 6 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 3/4 tsk matlagningssalt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Valfria extra finishar:
  • 1/4 dl pinjenötter rostade
  • Balsamvinägerglasyr för drizzling se receptnoteringar för instruktioner

Instruktioner
 

  • Koka pastan: Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt 2 teskedar salt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen plus 2 minuter, tills pastan är extra mjuk. Häll av pastan och återför den till kastrullen.
  • Förbered dressingen: Skaka eller vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Smaksätt pastan: Häll 2/3 av dressingen över den varma pastan och rör om. Låt stå i 15 minuter så att pastan tar upp smakerna.
  • Bruschetta: Lägg de hackade tomaterna och all saft i en skål. Häll över resterande dressing och blanda försiktigt. Låt stå i 10 minuter för att smakerna ska blandas.
  • Avslutning: Häll av vätskan från tomaterna och blanda med pastan. Tillsätt basilika och parmesan. Blanda försiktigt och servera.

Anteckning

Servering: Toppa med balsamvinägerglasyr och pinjenötter om så önskas.
Keyword Vegetarisk