1kgtomaterhackade i 1,25 cm bitar (behåll all saft)
1/2tskmatlagningssalt
3/4dlbasilika bladfinhackade
1/2dlfint riven parmesanta bort om vegetariansk
Dressing:
1,2dlextra jungfruolivolja
6msk balsamvinäger
2vitlöksklyftorfinhackade
3/4tskmatlagningssalt
1/4tsk svartpeppar
Valfria extra finishar:
1/4dlpinjenötterrostade
Balsamvinägerglasyr för drizzlingse receptnoteringar för instruktioner
Instruktioner
Koka pastan: Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt 2 teskedar salt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen plus 2 minuter, tills pastan är extra mjuk. Häll av pastan och återför den till kastrullen.
Förbered dressingen: Skaka eller vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
Smaksätt pastan: Häll 2/3 av dressingen över den varma pastan och rör om. Låt stå i 15 minuter så att pastan tar upp smakerna.
Bruschetta: Lägg de hackade tomaterna och all saft i en skål. Häll över resterande dressing och blanda försiktigt. Låt stå i 10 minuter för att smakerna ska blandas.
Avslutning: Häll av vätskan från tomaterna och blanda med pastan. Tillsätt basilika och parmesan. Blanda försiktigt och servera.
Anteckning
Servering: Toppa med balsamvinägerglasyr och pinjenötter om så önskas.