Lägg benen och nötköttet i en stor gryta och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka i 5 minuter. Häll av vattnet och skölj grytan noggrant. Denna process tar bort orenheter och ger en renare buljong.
Använd tång för att hålla ingefäran och löken (en åt gången) över en öppen låga, eller lägg dem direkt på en gasbrännare. Vänd tills de blir lätt svartbrända och doftande, cirka 5 minuter. Skölj bort den brända ytan.
Tillsätt 5 liter (eller mer/mindre beroende på om du skalat upp eller ner receptet) vatten till grytan och koka upp. Lägg tillbaka benen och köttet, tillsammans med den brända och rengjorda ingefäran och löken. Tillsätt salladslöken, fisksåsen och sockret. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills nötköttet är mört, cirka 40 minuter. Skumma ytan ofta för att ta bort skum och fett.
Ta en bit av högreven och lägg den i en skål med isvatten för att stoppa tillagningsprocessen. Lägg den sedan i en behållare och ställ in i kylskåp (denna bit ska skivas och serveras senare i din pho). Lämna den andra biten av köttet i grytan för att smaksätta buljongen.
Rosta stjärnanis, kryddnejlikor, kanelstång, kardemumma, fänkål och korianderfrön i en torr panna på medellåg värme i cirka 3 minuter, tills de börjar dofta. Använd hushållssnöre för att binda ihop kryddorna i en bit ostduk och lägg den i grytan.
Täck grytan och fortsätt sjuda i ytterligare 4 timmar. Tillsätt salt och fortsätt att sjuda. Skumma vid behov och smaka av buljongen för att justera med mer socker, fisksås eller salt om det behövs.
Koka pho-nudlarna enligt paketets instruktioner. Lägg i en skål och toppa med några skivor av högreven och den råa sirloinen.
Koka upp buljongen ordentligt och häll den över varje skål med nudlar. Den heta buljongen kokar köttet.