Go Back Email Link
Poke Powl

Poke Bowl med Tonfisk

Laga en smakrik poke bowl hemma med sushi-grade ahi tuna, nyttig brunris, fräscha grönsaker och den bästa spicy mayo. Perfekt för lunch eller middag! 🥑🍣
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt, Lunch
Kök hawaiiansk
Portioner 4 pers
Kalorier 558 kcal

Ingredienser
  

  • 450 g sushi-grade ahi tuna
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/4 dl lätt majonnäs
  • 1 tsk sriracha
  • 4 dl kokt brunt ris
  • 2,5 dl tärnad gurka
  • 1 dl rivna morötter
  • 1 dl edamame skalade
  • 2 stora avokador skalade och skivade
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 tsk hackad grön lök

Instruktioner
 

  • Använd en vass kniv för att tärna tunafisken i små bitar. Lägg tunan i en medelstor skål och tillsätt soja, sesamolja, risvinäger och honung. Blanda väl och låt stå medan du förbereder resten av ingredienserna.
  • Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Rör om tills det är väl blandat och smaka av med salt och peppar. Lägg i en zip-lockpåse och klipp av ett hörn.
  • Fördela det kokta riset i fyra skålar. Lägg tunabitarna på ena sidan av riset och fyll resten av skålen med gurka, edamame och morötter. Lägg avokadoskivorna på toppen och ringla över den spicy mayo.
  • Toppa med hackad grön lök och sesamfrön. Servera genast och njut!

Anteckning

🍣 Tips: Du kan justera mängden sriracha beroende på hur stark du vill ha din mayo.
Keyword Fisk