Recept på Vanilj- och Daimpannacotta
Bjud på en liten daimpannacotta till nyårsdesserten och imponera stort på dina gäster. Med få ingredienser och enkel tillagning är detta den perfekta efterrätten till nyår. Servera pannacottan med vispad grädde och bär. En lyxig och enkel dessert till nyårsafton helt enkelt
Måltid Efterrätt
Kök Italienskt
Portioner 6 pers
Kalorier 350 kcal
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 vispgrädde
- 200g mjölkchoklad med daim
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.
Till servering: Servera ev. med grädde och bär.
Till serveringe och topping
1 dubbeldaim