Go Back Email Link

Ugnsbakad lax med sötpotatis och grönsaker

En enkel och näringsrik rätt med lax, ugnsrostade grönsaker och sötpotatis. Perfekt för både middag och matlåda!
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Lunch
Kök Global
Portioner 4 pers
Kalorier 450 kcal

Ingredienser
  

  • 4 laxfiléer
  • 2 sötpotatisar tärnade
  • 1 zucchini skivad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • Salt & peppar

Instruktioner
 

  • Lägg de tärnade sötpotatisarna, zucchinin och paprikan på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar.
  • Ugnsrosta grönsakerna på 200°C i ca 20 minuter eller tills de är mjuka och fått färg.
  • Stek eller ugnsbaka laxfiléerna vid 200°C i 15 minuter tills de är genomstekta.
Keyword Fisk